Vores dag med GivingBack

Hos ACES laver vi meget mere end blot at dyrke Esport. En del af vores arbejder ligger også i at være med til at arrangere events. I den sammenhæng får vi ofte nogle helt unikke og fede oplevelser og får lov til at møde en masse fantastiske og engagerede mennesker.  Ét af vores events i år, er Viborg Game Expo. 

I samarbejde med Game Expoen, laver vi en CS:GO turnering kaldet Viborg Game Expo Masters (VGE Masters), som er en CS:GO turnering for lokale esports klubber og foreninger. 
Èt af Viborg Game Expos fokuspunkter er bæredygtighed, og de har derfor valgt at hive et fantastisk hold af miljøentusiaster ind i projektet om at lave VGE Masters medaljer i genbrugsplast, fra vores lokalområde, samlet af disse frivillige unge mennesker. 

Denne gruppe frivillige kalder sig “GivingBack”, og er en gruppe af fire unge fra fire forskellige nationaliteter. 
Efter skole og arbejde, går de mange gange ugentligt ture på én af syv forskellige lokationer, hvor de i nogle timer samler affald fra havet og strandens besøgende. 
Gruppen besluttede at starte “GivingBack”, da de gerne ville give tilbage til det danske samfund, for hvad vi har tilbudt dem, i forhold til uddannelser, et system der tilbyder gratis lægehjælp, SU etc.  

Deres mål er også at gøre folk opmærksomme på at det er alles ansvar, underordnet hvor man befinder sig i verden, at passe meget bedre på vores natur og fokusere mere på genbrug og bæredygtighed. 
De har taget ideen så langt, at de via blueprints, fundet online, har bestilt et firma til at bygge en maskine, som kan smelte plastikken fra stranden og lave den til genstande som vi kan bruge på stranden, såsom børne skovle, spande osv. 

 

 

Den 1. juli bevægede Dennis og jeg og to af Game Expoens arrangører os en tur til Hirtshals i Nordjylland, som er en af græsrodsbevægelsens oprydnings lokationer. 

Vi startede med at mødes med GivingBack i deres hovedkvarter i Hjørring, hvor de fortalte lidt om projektet og viste os hvor meget affald de egentligt henter på deres ture. 

 

 

Vi kørte derefter sammen til Hirtsals, hvor vi blev mødt af en helt fantastisk natur og skønne omgivelser.  

Gruppen gik i gang med at samle plastik og affald, og to ting stod meget hurtigt klart for mig.  

Den første ting er at med alt det affald, kan størstedelen af befolkningen kun have et helt skævt syn på, hvordan vi bør behandle naturen. Det stod meget klart for mig, at vi i dagligdagen slet ikke tænker på at give tilbage til naturen, derimod er vi relativt ligeglade med den. 

Den anden ting der stod ret klart for mig, er hvor meget denne gruppe går op i deres projekt. De bevægede sig ud på tanger, løftede kæmpe sten, gik rundt på sten, klipper og i klitter, i deres dagligdags fodtøj, for at samle selv de mindste ting, som tandstikker og sugerør.  

Hatten af for det. 

Gruppen har hverken finansiel støtte eller anden form for støtte, så de gør alt de kan med hvad de har, og de gør det helt frivilligt. Dette er grunden at vi den dag valgte, at vi hos ACES vil gøre hvad vi kan for at gøre denne gruppe synlige for samfundet, og valgte at tilbyde dem en plads på vores liste af partnere. 

Dermed kan vi også i fremtiden se hvordan ACES´ arbejde kan gå hånd i hånd med miljøbevidsthed, for forandring skal jo starte et sted, og vi starter i hvert fald her. 

 

 

Efter godt og vel 2 timers affalds- og plastik samling, vendte vi næsen hjemad mod Hjørring, hvor vi lavede et dybdegående interview med gruppen. De fortalte deres historie og delte deres erfaringer med os.  

Det var ekstremt spændende at høre om både baggrunden for projektet, men også om fremtidsplanerne. Der er ingen tvivl om at denne gruppe har de bedste intentioner og en masse drive i sig. 

 

 

GivingBack fortalte blandt andet at de til tider afholder events, hvor de inviterer lokalsamfundet ud og samle plastik sammen, og det er helt sikkert noget vi hos ACES vil deltage i, i fremtiden. 

Efter interviewet gik vi ned og fik et overblik over alt det plastik vi fik samlet, 8 mand på få timer, og det var faktisk overraskende meget, taget i betragtning af at det meste var meget små genstande som kapsler og sugerør. 

 

 

Vi sagde derefter pænt farvel til gruppen, og da vi kørte derfra, sad vi med en rigtig god fornemmelse i maven.  

Det er ekstremt opløftende at møde mennesker som frivilligt og helt uselvisk gør noget godt, uden at bede om det mindste tilbage. 
Det var også ekstremt opløftende at vide at man selv havde været med til at gøre noget godt, og jeg ved at jeg i hvert fald selv personligt, på de 5 timer jeg var sammen med GivingBack, har skammet mig en del over min egen ligegyldighed overfor nogle ting.  

Der er absolut ingen tvivl om at dagen med GivingBack har ændret mit syn på så mange ting, og eftersom jeg selv er en naturnørd, og går mange timer ugentligt i naturen, har jeg nu indrettet min kamerataske med en pose til det plastik jeg finder på min vej.  

Små skridt, men hvis vi alle tager dem, når vi faktisk ret langt. 

Tak til GivingBack for en fed og lærerig dag, og hvor vi dog glæder os til at se hvad vi kan gøre i fremtiden med denne skønne gruppe mennesker. 

 

 

Find GivingBack på deres sociale medier:

Facebook
Instagram

 

 

Kontakt os

E-mail: info@acesesport.com
Tel.: +45 20 62 62 79
CVR: DK39727552